perjantai 13. tammikuuta 2012

Koukutuin koukuttamiseen ja vihaan viimeistelyä

Alkulämmittelyt SNY kevääseen 2012 otettu. Vuoden ensimmäinen käsityöni ja elämäni ensimmäinen koukkuamis-/koukuttamistyö on valmis!

Tutustuimme Suikan kanssa koukuttamiseen syksyn Kädentaidot messuilla ja koukku lankoineen on siitä lähtien odottanut korissa inspiraatiota. Isoäidin neliöitä yritin syksyllä huonolla menestyksellä virkata ja siksi tuo kaksipäinen koukkuhirviö ensin kauhistutti, mutta yllätyin huomatessani miten helppoa ja nopeaa koukuttaminen onkaan. Kynsikkäät valmistuivat nopeasti lisälämmikkeeksi ohuille sormikkailleni.


Ohjeena käytin alkuun puikkopakkauksen mukana tullutta ohjetta, mutta pian jo surffailin netissä ja löysin selkeämmän avun koukkuamisen opetteluun


Päättely ja muutenkaan viimeistely ei ole vahvin osa-alueeni. Odotan aina niin innolla kutomisen loppumista ja siltä osin työn valmistumista, etten malttaisi paneutua päättelemään lankoja siististi. Tästä syystä suurin osan neulomuksistani teenkin itselleni kotioloihin :D Hansikkaistakin huomaa, että vasemman käden yläreuna on tiukempi kuin oikean. Tämä johtui ihan siitä, että kiersin koukun erikohdasta silmukkaa kuin oikean puoleisessa parissaan.

Toivottavasti kevään snyiden joukossa on edes yksi minunlaiseni huithapeli. Muita blogeja lukiessani ihoni vihertyy kateudesta. Voi kuinka hienoja luomuksia toiset osaavatkaan tehdä.. Pyrin tartuttamaan saman inspiraation itseenikin kevään aikana :D

Vihertyvin terveisin
Onna

P.S Mikä ihme on sellainen virkkuukoukku(?), jossa on reikä varren keskellä?! Haluaisin kokeilla moista.
P.P.S Suikka nyt on sun vuoro koukuttua. Täälä kaksipäinen hirviö jo odottaa. Koska treffit?!

3 kommenttia:

 1. Se on maton tai muun sellaisen kankaisen tekstiilin tekoon tarkoitettu koukku. Muistaakseni Strömsö näytti mallia ihan hiljattain! Tarvitset poppanakuteen näköistä materiaalia, verkkopohjan ja sen silmäneulakoukun. Itsellänikin on koukku, The Hook Cook, mutta en ole vielä opetellut käyttöä. Koukulla nosteltiin kudetta eli silmukoita verkon läpi ja sitten kude pujotetiin niiden läpi, jotakin sellaista, mutta kaunista!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Täytyykin tutustua moiseen koukkuun lähesemmin :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on myös aika samat fiilikset viimeistelystä. Aina on hirveä kiire saada työ valmiiksi, mutta sitten se jää pitkäksikin aikaa kaappiin odottamaan viimeistelyä.
  Mutta on se myös ihana saada työ kokonaan viimeisteltyä ja käyttöön, että kyllä sekin kannattaa.
  Itse viimeistelen aina ihan vain neulalla.
  -Sny-

  VastaaPoista